Ardei umpluți mediteraneeni Ardei umpluți mediteraneeni

30 MIN

Usor

Ardei umpluți mediteraneeni

Grași și buclucași, umpluți cu feta, cușcuș și roșii uscate. Simți miros de Mediterană?
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 321KCal
  • Proteine: 11g
  • Carbohidrați: 37g
  • Grăsimi: 15g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • muguri de pin: 35 g
  • lichide
    • ulei de măsline: 15 ml
  • mirodenii
    • busuioc: 2 fire
  • legume și fructe
    • ardei roșu: 3 buc
    • măsline: 50 g
    • roșii uscate: 75 g
  • paste
    • cușcuș: 125 g
  • lactate
    • brânză feta: 75 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregatește ingredientele: Spală ardeii și taie-i în jumătăți. Curăță și toacă busuiocul. Taie roșiile uscate în bucăți mai mici. Preîncalzește cuptorul la treapta superioară.
Pune jumătățile de ardei într-o tavă și lasă-i să se înmoaie în cuptor timp de 10 minute.
Pune cușcușul într-un bol sau o cratiță și toarnă peste el o cantitate dublă de apă clocotită, cu puțină sare. Acoperă vasul cu un capac și lasă cușcușul să absoarbă apa, timp de 10 minute.
Când e gata cușcușul, separă-l bine cu o furculiță. Amestecă-l apoi cu mugurii de pin, măslinele, brânza feta sfarâmata, roșiile uscate și busuiocul. Umple jumatățile de ardei gras cu acest amestec, stropește-le cu ulei de măsline și lasă-le la cuptor timp de înca 10 minute.
* MM! #cookuegatit, simți miros de Mediterană?
X
Se lucrează...