Chiftele cu creveți, cartof dulce și salată de castraveți Chiftele cu creveți, cartof dulce și salată de castraveți

40 MIN

Foarte Usor

Chiftele cu creveți, cartof dulce și salată de castraveți

Dulce-acrișor: dulce de la cartof și acrișor de la salsa. YAM!
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 322KCal
  • Proteine: 15g
  • Carbohidrați: 36g
  • Grăsimi: 7g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • sos de soia: 30 ml
    • ulei de măsline: 30 ml
  • mirodenii
    • pătrunjel: 0.25 legătură
  • legume și fructe
    • ceapă verde: 2 fire
    • castraveți: 3 buc
    • lime: 1 buc
    • cartof dulce: 1 buc
    • ardei iute verde: 1 buc
    • ceapă roșie mică: 1 buc
  • paste
    • făină albă: 0.25 cană
  • carne
    • creveți decorticați: 150 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele. Scoate creveții din congelator/frigider și răstoarnă-i într-un bol, să se dezghețe. Spală legumele. Curăță cartoful dulce și taie-l cuburi. Curăță și taie cuburi mici castraveții. Toacă mărunt ceapa roșie, ceapa verde, ardeiul iute și pătrunjelul.
Într-o cratiță pune apă cu sare la fiert. Când fierbe apa, adaugă cuburile de cartof dulce și lasă la fiert 10-15 minute sau până când s-au fiert și îi poți înțepa cu o furculiță. Scurge bine apa și zdrobește cartofii cu ajutorul unei furculițe.
Înainte de a găti creveții asigură-te că s-au dezghețat și stoarce-i bine cu ajutorul mâinilor, pentru a elimina excesul de apă. Într-o tigaie încinsă, adaugă un strop de ulei și rumenește, amestecând din când în când, creveți, timp de 3-4 minute. Știi că sunt gata când s-au umflat un pic și sunt alb-roz.
Pregătește chiftelele: adaugă peste cartofii zdrobiți ceapa verde, ardeiul iute (după gust), creveții, făina și sosul de soia rămas. Asezonează cu sare după gust. Amestecul trebuie să fie moale, dar îndeajuns de legat cât să poți forma chiftele. Ideal ar fi să lași amestecul la răcit timp de 20 de minute. Dacă nu ai timp, poți forma chiftelele și acum și le poți rumeni 4 minute pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.
Pregătește salsa: amestecă castraveții, ceapa, sucul de lime, pătrunjelul și 1 lingură de sos de soia. Asezonează cu sare și piper după gust.
Pregătește farfuria: așază cu grijp chiftelele și pune alături salsa. Presară ardei iute dacă ți-a mai rămas și poftă! #cookuegatit
X
Se lucrează...