Tiramisu clasic Tiramisu clasic

30 MIN

Foarte Usor

Tiramisu clasic

Un clasic pentru oameni mari.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 853KCal
  • Proteine: 5g
  • Carbohidrați: 44g
  • Grăsimi: 73g
Pentru 8 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • rom brun: 25 ml
  • mirodenii
    • cacao: 20 g
    • zahăr brun: 100 g
    • cafea: 4 lingurițe
  • ouă
    • ou: 3 buc
  • lactate
    • mascarpone: 500 g
  • făinoase
    • pișcoturi: 400 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: spală bine ouăle, cu grijă, să nu le spargi :) Scoate mascarpone din frigider. Pune la fiert, într-un ibric, 2 căni cu apă pentru a face cafeaua. Pregătește cafeaua și las-o la răcit.
Separă albușurile de gălbenușuri. Pune gălbenușurile într-un bol și albușurile în alt bol, unul mare. Adaugă câte 3 linguri de zahăr peste gălbenușuri și amestecă, cu ajutorul unui mixer sau un tel, timp de 3 minute sau până când obții o cremă și zahărul s-a topit. Cu ajutorul unui mixer sau tel bate bine albușurile până când devin spumă. Adaugă 3 linguri de zahăr și continuă să amesteci cu mixerul. Bate bine până când spuma a integrat bine gălbenușurile, dar încă alunecă pe bol, dacă încerci să îl întorci.
Regula este, de obicei, ca albușurile să fie atât de bine bătute încât să nu curgă spuma dacă întorci bolul. Nouă, însă, ni se pare că în felul acesta crema este prea tare și nu la fel de gustoasă.
Integrează mascarpone în crema cu gălbenușuri și amestecă, cu grijă, până când s-a omogenizat. Integrează, treptat, crema cu mascarpone în bolul mare, în care ai spuma de albușuri. Adaugă vanilia și jumătate din rom. Amestecă ușor, împăturind cu ajutorul unei spatule, până când toată crema s-a omogenizat.
Pune cafeaua rece (nu trebuie să fie caldă) și restul de rom într-o farfurie ușor adâncă și scufundă pișcoturile, pe o parte și pe alta, timp de o secundă. Pișcoturile nu trebuie să fie nici prea mult, nici prea puțin insiropate. Mijlocul trebuie să fie un pic uscat.
Așază pișcoturile într-o tavă cu pereții înalți, formând un prim strat. Adaugă 1/3 din cremă, uniformizând cu grijă. Continuă să faci straturi de pișcoturi și cremă (3 straturi în total). La sfârșit, cu ajutorul unei site (poți folosi una de ceai), presară cacaoa peste tiramsu. Pune la frigider și lasă câteva ore, ideal peste noapte.
"Delicioso!" cum ar zice puștiul nostru, Tudor :) #cookuegatit
X
Se lucrează...