Cod la cuptor cu piure de cartofi dulci și bacon crocant Cod la cuptor cu piure de cartofi dulci și bacon crocant

40 MIN

Usor

Cod la cuptor cu piure de cartofi dulci și bacon crocant

Piureul de cartofi dulci n-a fost nicicând așa gustos ca acum.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 523KCal
  • Proteine: 43g
  • Carbohidrați: 58g
  • Grăsimi: 15g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • ulei de măsline: 30 ml
  • mirodenii
    • paprika: 1 linguriță
    • piper cayenne: 0.25 linguriță
    • piper cu lămâie: 1 linguriță
    • usturoi: 2 căței
    • pătrunjel: 0.25 legătură
  • legume și fructe
    • cartof dulce: 2 buc
  • lactate
    • unt: 50 g
    • smântână: 150 g
  • carne
    • cod file: 300 g
    • bacon: 6 buc

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: spală și toacă pătrunjelul, curăță și zdrobește usturoiul, curăță și spală cartofii dulci și apoi taie-i cuburi mari. Pornește cuptorul, treaptă medie (180 grade).
Într-un bol mic amestecă usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, pieprul cu lamaie și uleiul de măsline. Distribuie amestecul pe bucățile de cod, pe toate părțile. Pune codul într-o tavă pentru cuptor și lasă-l la cuptor timp de 20 de minute.
Pune apă cu sare la fiert, într-o cratiță de mărime medie, la foc mare. Adaugă cartofii cuburi și lasă-l să fiarbă. Mai lasă-i pe foc 12 minute din momentul în care fierbe apa sau până când cartofii sunt moi. Scurge apa (mai păstrează 2-3 linguri) și zdrobește cartofii dulci. Amestecă cu paprika, piperul cayenne, smântâna și untul. Potrivește de sare, după gust.
Într-o tigaie încălzită bine, pune feliile de bacon la rumenit. Întoarce-le pe ambele părți până când s-au rumenit și sunt crocante. Când sunt gata, scoate-le pe un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
Asamblează :) Presară baconul crocant pe cod și savurează!
#cookuegatit
X
Se lucrează...