Mușchi de porc cu varză de bruxelles și rodie Mușchi de porc cu varză de bruxelles și rodie

50 MIN

Foarte Usor

Mușchi de porc cu varză de bruxelles și rodie

Dulce-acrișor, cu o cromatică perfectă.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 385KCal
  • Proteine: 43g
  • Carbohidrați: 44g
  • Grăsimi: 8g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • sos de rodii: 30 ml
    • ulei de măsline: 15 ml
  • mirodenii
    • salvie mărunțită: 1 linguriță
    • piper cu lămâie: 2 lingurițe
    • usturoi: 1 cățel
  • legume și fructe
    • rodie: 1 buc
    • varză de Bruxelles: 600 g
  • lactate
    • unt: 50 g
  • carne
    • mușchi de porc: 300 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: spală și taie în jumătăți varza de Bruxelles, zdrobește usturoiul. Pornește cuptorul la temperatură medie (180-200grade).
Pune-ți un șorț, urmează rodia :) Scoate semințele de rodie: taie rodia pe jumătate și cu o lingură de lemn lovește cu încredere fiecare jumătate de rodie, deasupra unui bol mare si adanc. Semințele vor cădea în bol, fără a face prea mare mizerie.
Pregătește mușchiul de porc: asezonează mușchiul de porc cu piperul de lămâie, salvia, usturoiul zdrobit și jumătate din cantitatea de ulei de măsline. Într-o tigaie potrivită pentru cuptor încinge untul și rumenește pe toate părțile carnea. Când este gata (aproximativ 6 minute), pune tava la cuptor și lasă încă 20-25 de minute sau până când este pătruns la mijloc.
Când este gata mușchiul de porc, sau chiar deodată dacă este loc în cuptor, pune tava cu varză de Bruxelles stropită cu uleiul de măsline rămas, cu sare și piper. Lasă 20 de minute, scoate tava și adaugă sosul de rodii și semințele de rodii. Amestecă bine și mai lasă la cuptor timp de 10 minute.
PAM PAM. Arătos și gustos. #cookuegatit
X
Se lucrează...