Orez sălbatic cu pește proaspăt. Cod și somon. Orez sălbatic cu pește proaspăt. Cod și somon.

40 MIN

Usor

Orez sălbatic cu pește proaspăt. Cod și somon.

O mâncărică de zile reci, inspirată din bucătăria Nova Scotia.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 562KCal
  • Proteine: 37g
  • Carbohidrați: 47g
  • Grăsimi: 10g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • orez sălbatic: 120 g
  • lichide
    • concentrat supă de pui: 30 ml
  • mirodenii
    • mărar: 0.25 legătură
  • legume și fructe
    • praz: 0.5 fir
    • ceapă albă: 1 buc
    • cartofi: 200 g
  • lactate
    • unt: 25 g
    • smântână 15%: 100 ml
  • carne
    • cod file: 100 g
    • file de somon proaspăt: 200 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: spală bine legumele și toacă ceapa marunt și prazul in inele subțiri. Topește intr-o tigaie untul și căleste ceapa si prazul aproximativ 12 minute la foc mediu. Amestecă din când în când și adaugă sare după gust.
Între timp încălzește un litru de apă și când dă in clocot oprește focul si dizolvă concentratul de supă de pui. Adaugă supa de pui si orezul și dă in clocot amestecul și imediat redu focul astfel încat să fiarbă încet, timp de 10 minute.
Nu fierbe in prealabil orezul!
Între timp, curăță cartofii și taie-i în rondele subțiri. Adaugă cartofii rondele în tigaie și amestecă. Asezonează cu sare și piper. Lasă tigaia pe foc încă 10-15 minute sau până când cartofii sunt fierți.
Poți verifica daca cartofii sunt gata cu o furculiță. Daca intra ușor in cartof atunci sunt gata.
Taie peștele (se curăță de piele in prealabil) în cuburi de un centimetru. Adaugă smântâna în tigaie și lasă să fiarbă. Apoi redu focul astfel încât să clocotească încet si adaugă bucățile de pește.
Mai adugă puțină apa caldă daca amestecul a scăzut prea mult.
După 5-7 minute peștele ar trebui sa fie gătit. Servește cu poftă după ce presari mărar tocat, dacă îți place.
MMM! Tocănița Nova Scoția e gata!
X
Se lucrează...