Chilli cu curcan, bere neagră și cacao. Chilli cu curcan, bere neagră și cacao.

120 MIN

Moderat

Chilli cu curcan, bere neagră și cacao.

Slow-cooked. Nu este chiar cea mai rapidă rețetă. Dar merită!
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 478KCal
  • Proteine: 14g
  • Carbohidrați: 12g
  • Grăsimi: 18g
Pentru 4 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • pastă de tomate: 50 g
    • bere neagră: 33 ml
    • ulei de măsline: 15 ml
  • mirodenii
    • cacao: 15 g
    • usturoi: 2 căței
    • oregano: 1 linguriță
    • praf de chimion: 1 linguriță
  • legume și fructe
    • fasole roșie: 400 g
    • ardei copți: 3 buc
    • lime: 1 buc
    • roșii conservă: 400 g
    • ardei jalapeno: 1 buc
    • ceapă roșie: 1 buc
    • ceapă albă: 1 buc
  • lactate
    • iaurt grecesc: 150 g
  • carne
    • pulpă de curcan: 600 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Spală toate legumele. Toacă fin ceapa galbenă. Taie ceapa roșie julien. Curăță și taie mărunt usturoiul. Curăță ardeiul de semințe și taie-l mărunt. Taie și lime-ul in patru și stoarce o felie peste ceapa roșie. Presară puțină sare pe ceapă și las-o la marinat până la ultimul pas.
Dupa pasul ăsta fa orice dar nu du mâna la ochi. Trebuie să ne crezi pe cuvânt că nu e o idee bună :)
Într-un bol mic, amestecă cu un blender următoarele: ardeiul iute, ardeii copți si o cană de apă fierbinte. Lasă amestecul "să se odihnească" 10 minute.
Taie pulpa de curcan în cuburi de 1 centimetru și asezonează cu sare și piper. Într-o tigaie non aderentă încinge uleiul de măsline și mai apoi gătește cuburile de curcan până când sunt rumenite bine pe toate părțile. Durează aproximativ 10 minute la foc mediu-mare. Pune intr-o farfurie cuburile de curcan rumenit.
În aceeași tigaie călește la foc mediu ceapa galbenă și usturoiul. Adaugă puțină sare. După 8 minute adaugă pudra de cacao, praful de chimion și oregano și amestecă bine. După 2 minute adaugă pasta de tomate și amestecă. După încă 2 minute adaugă amestecul de ardei și lasă să fiarbă la foc mare. După alte 3 minute adaugă berea și 3 căni de apă; asezonează cu sare/piper și adaugă cuburile rumenite de curcan și dă in clocot. Apoi dă focul un pic mai mic astfel încât să fiarba ușor. Lasă tigaia pe foc amestecând din când in când.
După aproximativ o ora și 10 minute scoate cuburile de curcan din tigaie și "strivește-le" cu o lingură de lemn. Apoi pune carnea în tigaie împreună cu boabele de fasole. Mai lasă tigaia să fiarbă ușor încă 15-20 minute. Nouă ne-a plăcut cu iaurt grecesc, ceapa marinată și suc de lime. Poftă bună!
YAM! A meritat osteneala :)
X
Se lucrează...