Spaghete Kung Pao Spaghete Kung Pao

40 MIN

Usor

Spaghete Kung Pao

Faimosul Kung Pau reinterpretat!
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 880KCal
  • Proteine: 40g
  • Carbohidrați: 107g
  • Grăsimi: 32g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • arahide prăjite: 50 g
  • lichide
    • ulei vegetal: 1 lingură
    • sos de soia: 60 ml
    • pastă de ardei iute: 1 lingură
    • concentrat supă de pui: 7 ml
    • oțet de vin roșu: 30 ml
    • ulei de susan: 15 ml
  • mirodenii
    • usturoi: 3 căței
    • zahăr: 20 g
  • legume și fructe
    • ceapă verde: 1 fir
    • roșii uscate: 50 g
  • paste
    • spaghete: 200 g
  • carne
    • piept de pui: 250 g
  • făinoase
    • amidon: 5 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: zdrobește usturoiul, spală și taie mărunt ceapa verde, încălzește 200 ml de apă și dizolvă concentratul de supă Nomu. Într-o cratiță medie pune la fiert apă cu sare pentru a fierbe pastele. Adaugă pastele când fierbe apa și lasă pe foc timp de 8 minute. Scurge pastele.
Pregătește sosul. Amestecă ingredientele: sosul de soia, supa de pui, sherry, pasta de ardei iute, zahărul, oțetul de orez, amidonul și uleiul de susan.
Pregătește carnea: taie pieptul de pui pe orizontală, în două, și asezonează cu sare și piper. Încinge uleiul la foc mediu, într-o tigaie încăpătoare. Gătește pieptul de pui, câte 4 minute pe ambele părți. Lasă carnea să se răcească pe o farfurie și apoi taie cuburi.
În aceeași tigaie în care ai gătit puiul, adaugă usturoi și amestecă continuu, timp de 1 minut. Adaugă și amestecă sosul pregătit la pasul 2. Când sosul începe să fiarbă, dă focul mai mic și lasă-l încă 2-3 minute pe foc, până când sosul s-a îngroșat. Adaugă pastele, puiul, ceapa verde tocată și alunele.
X
Se lucrează...