Chilli mexican cu quinoa Chilli mexican cu quinoa

35 MIN

Moderat

Chilli mexican cu quinoa

Ceva Mexican. ceva deosebit!
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 402KCal
  • Proteine: 15g
  • Carbohidrați: 57g
  • Grăsimi: 15g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • quinoa roșie: 100 g
    • porumb dulce: 140 g
  • lichide
    • concentrat supă de legume: 5 ml
    • ulei de măsline: 15 ml
  • mirodenii
    • fulgi chilli: 1 linguriță
    • usturoi: 2 căței
    • chimion: 1 lingură
    • patrunjel: 0.25 legătură
  • legume și fructe
    • fasole roșie: 400 g
    • lime: 1 buc
    • avocado: 1 buc
    • roșii conservă: 400 g
    • ardei jalapeno: 1 buc

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: spală și toacă mărunt pătrunjelul, taie felii subțiri roșiile uscate, taie mărunt ardeiul iute (după ce l-ai curățat de semințe), zdrobește usturoiul, stoarce sucul de la lime și taie avocado cubulețe (după ce i-ai curățat coaja și ai scos sâmburele).
Într-o crăticioară fierbe 150 ml de apă (dacă pregătești 2 porții de chilli) și adaugă concentratul de supă. Amestecă și păstrează-l pentru pasul 4.
Într-o cratiță mare sau un wok încinge uleiul de măsline, la foc mare. Adaugă usturoiul și ardeiul iute (dacă îți place picant) și amstecă des, timp de 1 minut.
Adaugă quinoa, supa de legume, fasolea, roșiile, porumbul, praful de chili și chimionul. Asezonează cu sare și piper, după gust. Lasă pe foc până fierbe și apoi dă focul încet și acoperă. Lasă pe foc 15-20 de minute sau până când quinoa este fiartă. Adaugă avocado, sucul de lime și pătrunjelul. Și gata masa! :)
Quinoa este fiartă atunci când arată ca și când a înflorit. #cookuegatit
X
Se lucrează...