Chiftele de curcan cu quinoa Chiftele de curcan cu quinoa

35 MIN

Foarte Usor

Chiftele de curcan cu quinoa

Cu iz asiatic și garnitură de orez.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 420KCal
  • Proteine: 34g
  • Carbohidrați: 26g
  • Grăsimi: 12g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • orez: 1 cană
    • quinoa: 100 g
  • lichide
    • sos de soia: 75 ml
    • pastă de ardei iute: 0.5 lingură
    • oțet de orez: 30 ml
    • ulei de susan: 15 ml
  • mirodenii
    • semințe de susan: 0.5 lingură
    • ghimbir: 20 g
    • zahăr brun: 5 g
    • usturoi: 3 căței
  • legume și fructe
    • ceapă verde: 2 fire
  • ouă
    • ou: 1 buc
  • carne
    • carne tocată de curcan: 200 g
  • făinoase
    • amidon: 3 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: zdrobește usturoiul, toacă ceapa verde rondele mici, curăță și răzuiește ghimbirul. Încălzește cuptorul la treapta superioară.
Good to know: quinoa este o sursă excelentă de proteine vegetale.
Intr-o cratiță medie, "aruncă" quinoa împreună cu o cantitate dublă de apă. După ce apa dă în clocot, redu intensitatea focului și lasă quinoa să fiarbă ușor, timp de 15-20 de minute sau până când se absoarbe apa.
Într-un bol mare, amestecă următoarele ingrediente: carnea tocată de curcan, quinoa fiartă, usturoiul, ceapa (pastrează puțină pentru ornat), oul, o lingură din sosul de soia, jumătate din uleiul de susan, pasta de ardei iute, sare și piper după gust. Cu ajutorul unei linguri de lemn sau chiar cu mâinile, amestecă până când se omogenizează compoziția. Formează chiftele din amestecul rezultat.
Poți să reduci cantitatea de usturoi și pasta de ardei iute, dacă vrei un rezultat mai puțin picant.
Așază chiftelele în tava de cuptor, pe foaie de copt și lasă-le la copt timp de 18-20 de minute sau până când sunt aurii și bine pătrunse.
Pune orezul într-o crăticioară. Adaugă o cantitatea dublă de apă. Lasă-l să fiarbă la foc mic, cu grijă să nu se lipească, până când se absoarbe toată apa. Când e gata, separă boabele cu ajutorul unei furculițe.
Pregătește sosul: într-o crăticioară, amestecă, la foc mediu, restul de sos de soia, oțetul de orez, ghimbirul, zahărul, restul de ulei de susan și 2 linguri de apă.Adaugă amidonul și 1 linguriță de apă și amestecă timp de 2-4 minute sau până când se îngroașă sosul.
Așază pe farfurie orezul, sosul și chiftelele. Presară semințele de susan pe deasupra și... gata! Poftă bună!
#cookuegatit, aromat și gustos!
X
Se lucrează...