Paste Peperonata Paste Peperonata

60 MIN

Foarte Usor

Paste Peperonata

O rețetă inspirată de Jamie Oliver.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 615KCal
  • Proteine: 24g
  • Carbohidrați: 92g
  • Grăsimi: 15g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • oțet de vin roșu: 15 ml
    • ulei de măsline: 30 ml
  • mirodenii
    • usturoi: 1 cățel
    • pătrunjel: 0.25 legătură
  • legume și fructe
    • ardei gras roșu: 2 buc
    • ardei gras galben: 1 buc
    • ceapă roșie mică: 1 buc
  • paste
    • rigatoni: 250 g
  • lactate
    • parmezan: 50 g
    • mascarpone: 100 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: spală legumele, taie ardeii cuburi precum în imagine, taie ceapa cubulețe mici, zdrobește usturoiul, toacă mărunt pătrunjelul și răzuiește parmezanul.
Într-o tigaie mare, încinge 1 lingură de ulei de măsline la foc mediu și pune ardeii. Asezonează cu sare și piper. Acoperă cu capac și gătește fără grabă, timp de 15 minute, până când se inmoaie ardeii. Adaugă ceapa și gătește încă 20 de minute. Apoi, adaugă usturoiul și amestecă încontinuu. Lasă amestecul pe foc încă 2-3 minute. Asezonează cu sare și piper dacă mai este nevoie. Adaugă oțetul de vin roșu și amestecă încă o dată, bine. Adaugă jumătate din cantitatea de parmezan și crema mascarpone. Amestecă și dă focul mai mic și lasă mâncarea să fiarbă încet cât timp gătești pastele.
Fierbe pastele: pune apă cu sare la fiert, într-o cratiță medie. Adaugă pastele când colocotește apa și lasă-le să fiarbă timp de 13 minute. Scurge-le și păstrează o parte din apa în care au fiert.
Amestecă bine pastele cu sosul de ardei, câteva linguri de apă din cea păstrată, uleiul de măsline rămas și pătrunjelul. Așază mâncarea în farfurie, presară restul de parmezan pe deasupra și e gata! :)
#cookuegatit - simplu și super gustos!
X
Se lucrează...