Chifteluțe de curcan cu migdale, caise și scorțișoară Chifteluțe de curcan cu migdale, caise și scorțișoară

30 MIN

Foarte Usor

Chifteluțe de curcan cu migdale, caise și scorțișoară

Arome orientale.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 412KCal
  • Proteine: 20g
  • Carbohidrați: 26g
  • Grăsimi: 27g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • migdale prăjite: 20 g
  • lichide
    • ulei de măsline: 15 ml
  • mirodenii
    • praf de coriandru: 2 g
    • băț de scorțișoară mic: 1 buc
    • usturoi: 1 cățel
    • pătrunjel: 0.5 legătură
  • legume și fructe
    • ceapă albă mică: 1 buc
    • roșii conservă: 400 g
    • caise deshidratate: 150 g
  • ouă
    • ou: 1 buc
  • carne
    • curcan: 350 g
  • făinoase
    • pesmet: 10 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: zdrobește usturoiul, zdrobește un pic migdalele, spală și toacă mărunt ceapa și pătrunjelul. Taie caisele în două.
Pregătește compoziția pentru chiftele: amestecă carnea tocată cu oul, jumătate din pătrunjelul tocat, praful de coriandru și pesmetul, usturoiul apoi asezonează cu sare și piper.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, rumenește chiftelele pe ambele părți, timp de 10 minute (dacă ai mai mult timp, pune-le pe o foaie de copt, într-o tavă, la cuptor, timp de 20 minute sau până când s-au rumenit). Scoate-le din tigaie și pune-le pe o farfurie cât timp pregătești sosul.
Păstrează farfuria la cald.
Pregătește sosul: în tigaia în care ai gătit chiftelele, călește ceapa timp de 5 minute, adaugă caisele, bățul de scorțișoară, roșiile și o ceașcă de apă. Amestecă și lasă pe foc, timp de 10 minute după ce a început să fiarbă lichidul. Scoate bățul de scorțișoară. Dacă vrei, poți adauga chiftelele, amestecând ușor, astfel încât să fie învelite în sos.
Așază mâncarea pe farfurie și presară deasupra migdalele mărunțite și pătrunjelul tocat rămas.
#cookuegatit - aromat și sățios!
X
Se lucrează...