Cappuccino Cake Cappuccino Cake

50 MIN

Foarte Usor

Cappuccino Cake

Îți place cafeaua? Ciocolata? Sau mascarpone? 3 în 1 :)
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 415KCal
  • Proteine: 4g
  • Carbohidrați: 40g
  • Grăsimi: 22g
Pentru 10 porții

INGREDIENTE

  • mirodenii
    • cacao: 15 g
    • zahăr brun: 200 g
    • zahăr pudră: 100 g
    • praf de copt: 0.5 linguriță
    • păstaie vanilie: 1 buc
    • cafea: 2 lingurițe
    • choco chips: 3 linguri
  • ouă
    • ou: 4 buc
  • paste
    • făină albă: 280 g
  • lactate
    • unt: 200 g
    • iaurt 2%: 150 g
    • mascarpone: 250 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Încălzește cuptorul la 180C sau treapta 4, foc mediu. Pregătește tava (20 x 30cm sau 21cm tavă rotundă): unge tava cu puțin unt și presară făină sau, mai simplu, așază foaie de copt în tavă.
Pregăteșe cafeaua: fierbe 100ml de apă într-un ibric. Când apa a fiert, oprește focul, pune cafeaua și acoperă cu un capac timp de 5 minute.
Pregătește blatul: cu ajutorul unui mixer amestecă, pe rând, untul, făina, zahărul brun, praful de copt, ouăle, iaurtul, vanilia, cacaoa și jumătate din cafeaua pregătită. Amestecă până când se omogenizează bine, folosind o treaptă inferioară. Transferă compoziția în tavă și pune la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când blatul este auriu și trece testul scobitoarei. Stropește cu restul de cafea. Lasă blatul să se răcească cât timp pregătești crema de mascarpone.
Testul scobitoarei: introdu o scobitoare în blat. Dacă este curată , atunci blatul este gata.
Pregătește crema: amestecă mascarpone cu zahărul pudră, până se omogenizează și se topește zahărul. Așază crema pe blatul răcit în prealabil și presară boabele de ciocolată.
10 porții+ de #cookudesert. YAM!
X
Se lucrează...