BROWNIES BROWNIES

50 MIN

Usor

BROWNIES

Fudgy, gooey, sticky brownies.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 380KCal
  • Proteine: 4g
  • Carbohidrați: 35g
  • Grăsimi: 26g
Pentru 5 porții

INGREDIENTE

  • mirodenii
    • extract de vanilie: 1 linguriță
    • zahăr brun: 350 g
    • ciocolată neagră: 100 g
    • ciocolată dulce-amăruie: 50 g
  • ouă
    • ou: 4 buc
  • paste
    • făină albă: 100 g
  • lactate
    • unt: 70 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pentru a pregăti rețeta cu cantitățile înscrise pe verso, vei avea nevoie de o tavă pentru cuptor cu dimensiuni aproximative de 20cm x 30cm sau similar. Poți folosi hârtie de copt pentru tavă sau poți unge tava cu unt și apoi să o tapetezi cu făină. Pornește cuptorul la treaptă medie (gaz: 3/4 dn 6/7 sau electric: 180-200 grade).
Topește ciocolata cu untul: rupe ciocolata bucăți și taie untul cuburi. Găsește un bol de sticlă care să se așeze bine pe o crăticioară în care urmează să fierbi apa. Pune ciocolata și untul în bol. Pune apă la fiert (1/2 din cantitatea care intră în crăticioară) și așază bolul deasupra. Amestecă din când în când, până când ciocolata și untul se topesc, fără a se încălzi foarte tare. Dacă se încălzește foarte tare, untul se va separa de ciocolată.
Când s-au topit ia bolul de pe crăticioară, adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și amestecă până se încorporează în ciocolată. Apoi, adaugă vanilia și amestecă. Transferă compoziția într-un bol mai mare.
Într-un alt recipient/bol bate ouăle. Adaugă treptat zahărul și amestecă 2-3 minute până își dublează volumul. Încorporează compoziția cu ou în cea cu ciocolată (în bolul mare).
Într-un alt bol amestecă făină cu o linguriță de sare. Apoi, încorporează treptat, amestecând încet, făină în compoziția de la pasul 4, din bolul mare.
E ok dacă se mai vede un pic din făină, nu amesteca excesiv de mult.
Toarnă compoziția în tava pregătită la pasul 1 și bagă la cuptor pentru 30 de minute sau până când prăjitura formează o crustă. Dacă apeși pe ea, ar trebui să fie ușor crocantă, dar nu tare.
Scoate din cuptor, lasă prăjitura să se răcească la temperatura camerei și apoi o poți tăia și savura. #cookudesert #cookuegatit
X
Se lucrează...