CÂRNAȚI SEMIAFUMAȚI CU SOS DE CIDRU ȘI MĂR CÂRNAȚI SEMIAFUMAȚI CU SOS DE CIDRU ȘI MĂR

35 MIN

Usor

CÂRNAȚI SEMIAFUMAȚI CU SOS DE CIDRU ȘI MĂR

Fix ce trebuie într-o zi friguroasă de iarnă.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 280KCal
  • Proteine: 9g
  • Carbohidrați: 22g
  • Grăsimi: 16g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • cidru de mere: 250 ml
    • ulei de măsline: 10 ml
  • mirodenii
    • muștar Dijon: 2 lingurițe
  • legume și fructe
    • ceapă albă: 1 buc
    • cartofi: 500 g
    • măr: 1 buc
  • lactate
    • unt: 20 g
  • carne
    • cârnați proaspeți semiafumați: 4 buc

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Spală legumele și fructele. Pregătește ingredientele: curăță cartofii și taie-i cuburi mari, taie mărul și ceapa felii. Pune cartofii într-o crăticioară, adaugă apă și sare și pune-i la fiert timp de 15-20 de minute sau până când sunt moi.
Scurge apa, adaugă jumătate din smântâna de gătit, untul și sare după gust și pasează-i până se fac un piure cremos.
Într-o tigaie încinge uleiul și adaugă feliile de măr. Gătește-le la foc mediu timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii. Scoate-le din tigaie și păstrează-le pentru mai târziu.
Adaugă în aceeași tigaie ceapa și cârnații și gătește-i timp de 5-6 minute sau până când s-au rumenit cârnații pe toate părțile. Amestecă din când în când. Adaugă un pahar de cidrul și lasă-l să fiarbă. Acoperă și mai lasă pe foc timp de 10 minute.
Restul de cidrul îl poți savura înainte sau după masă. Sau în timpul :)
Scoate cârnații pe farfurie și adaugă în tigaie muștarul, restul de smântână și merele. Asezonează cu sare și piper. Amestecă și gata! :)
Așază pe farfurie piure, sos, mere și cârnați, Poftă bună! #cookuegatit
X
Se lucrează...