SALATĂ CU VITĂ, SPARANGHEL, SFECLĂ ȘI SOS DE HREAN SALATĂ CU VITĂ, SPARANGHEL, SFECLĂ ȘI SOS DE HREAN

20 MIN

Usor

SALATĂ CU VITĂ, SPARANGHEL, SFECLĂ ȘI SOS DE HREAN

Cu ingrediente speciale și blândă-n calorii.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 250KCal
  • Proteine: 33g
  • Carbohidrați: 11g
  • Grăsimi: 9g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • mirodenii
    • pastă de hrean: 1 lingură
  • legume și fructe
    • rucola: 50 g
    • sparanghel: 6 buc
    • lămâie: 1 buc
    • sfeclă roșie: 3 buc
  • lactate
    • smântână dulce: 30 ml
  • carne
    • antricot de vită: 200 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Încinge o tigaie nonaderentă (sau tigaie de fontă) și rumenește carnea de vită câte 3-4 minute pe fiecare parte. Las-o deoparte 10 minute, iar apoi, tai-o în felii subțiri.
Spală și curăță sparanghelul, îndepărtând capetele lemnoase. Apoi, cu ajutorul unei unelte de curățat cartofii, îndepărtează un strat de "coajă" de la jumătatea fiecărei tulpini de sparanghel înspre capătul mai tare. Scufundă-l în apă clocotită, 2-3 minute la foc iute, sau gătește-l în tigaie. Taie sfecla fiartă felii rotunde (sau cuburi, cum ți-e mai ușor să le mănânci).
Pregătește dressingul. Răzuiește întâi coaja de lămâie, apoi, stoarce lămâia. Amestecă pasta de hrean cu smântâna și cu 1/2 din sucul de lămâie.
În cazul în care vrei să mai adaugi suc de lămâie, poți potrivi salata, după gust, la final.
Pregătește farfuriile. Pune pe ele vita, sparanghelul gătit, rucola, sfecla și dressingul de hrean. Presară deasupra coajă rasă de lămâie, sare și piper după gust.
ȚOP! #cookuegatit! Gustos, fără bătăi de cap!
X
Se lucrează...