VITĂ STROGANOFF, CU PAPPARDELLE ȘI CIUPERCI VITĂ STROGANOFF, CU PAPPARDELLE ȘI CIUPERCI

30 MIN

Usor

VITĂ STROGANOFF, CU PAPPARDELLE ȘI CIUPERCI

Un dish clasic, călduț, cremos.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 614KCal
  • Proteine: 38g
  • Carbohidrați: 81g
  • Grăsimi: 18g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • concentrat supă de legume: 5 ml
    • pastă de tomate: 10 g
    • ulei de măsline: 20 ml
  • mirodenii
    • muștar de Dijon: 10 g
    • pătrunjel: 0.25 legătură
  • legume și fructe
    • ciuperci: 150 g
    • ceapă albă mică: 1 buc
  • paste
    • pappardelle: 200 g
    • făină albă: 5 g
  • lactate
    • unt: 20 g
    • smântână dulce: 30 ml
  • carne
    • antricot de vită: 200 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele. Spală legumele. Taie carnea de vită în fâșii cât mai subțiri posibil și lungi de cca 3-4 cm; scapa de eventuale pielițe și zgârciuri. Asezoneaz-o cu sare și piper. Toacă mărunt ceapa și pătrunjelul. Taie ciupercile în patru, pe lung. Pregătește supa de legume, diluând concentratul cu 150ml apă clocotită.
Întâi, pune la fiert într-o oală adâncă apa pentru paste, cu un praf de sare. Apoi, încinge în tigaie jumătate din cantitatea de unt și tot jumătate din cea de ulei de măsline. Rumenește carnea rapid, la foc mare, până când se pătrunde bine și capătă o culoare brun-aurie pe toate părțile. Scoate carnea din tigaie și păstreaz-o la cald. În aceeași tigaie, rumenește ciupercile. Scoate-le și pe ele și ține-le la cald, lângă carne. Adaugă în tigaie restul de unt și de ulei*. Călește ceapa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă făina și amestecă timp de 1 minut. Apoi, toarnă treptat supa de legume, amestecând întruna. Lasă sosul să clocotească la foc domol timp de 5 minute, până se îngroașă. Încorporează muștarul, pasta de tomate, smântâna dulce. Asezonează cu sare și piper. După 1 minut, adaugă ciupercile și carnea de vită.
*Poți păstra un strop de ulei pentru pastele cu pătrunjel.
Când clocotește apa, pune la fiert pastele*. Lasă-le să fiarbă timp de 7 minute din momentul în care apa clocotește din nou. Scurge-le, amestecă-le cu jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat, ulei de măsline (dacă ai păstrat), sare și piper după gust.
*Acest pas este posibil să se suprapună cu cel anterior.
Servește vita stroganoff cremoasă alături de paste și presărând deasupra restul de pătrunjel.
YAMI! #cookuegatit! Deliciu iernatec.
X
Se lucrează...