FRITTATA CU SOMON ȘI BROCCOLI FRITTATA CU SOMON ȘI BROCCOLI

45 MIN

Usor

FRITTATA CU SOMON ȘI BROCCOLI

Nici omletă, nici plăcintă. Între. Yum!
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 440KCal
  • Proteine: 34g
  • Carbohidrați: 21g
  • Grăsimi: 24g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • ulei de măsline: 7.5 ml
  • mirodenii
    • mentă proaspătă: 1 fir
  • legume și fructe
    • broccoli mic: 1 buc
    • cartofi: 250 g
  • ouă
    • ou: 4 buc
  • carne
    • file de somon proaspăt: 200 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Curăță și spală cartofii. Pune-i la fiert, întregi, în apă cu puțină sare. Din momentul în care apa clocotește, lasă-i să fiarbă cca 8 minute. După aceste 8 minute, dacă ți se par aproape gata, adaugă broccoli-ul și mai lasă legumele pe foc încă 4 minute. Când sunt gata, scurge-le bine.
Pregătește restul ingredientelor. Îndepărtează pielea peștelui. Spală broccoli-ul și taie-l bucăți mici. Toacă mărunt frunzele de mentă. Bate ouăle cu ajutorul unui tel sau cu o furculiță. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
În timp ce fierb cartofii, gătește somonul, într-o tigaie non aderentă, fără ulei, timp de 5 minute pe fiecare parte.
Încinge uleiul de măsline într-o cratiță adâncă, potrivită și pentru cuptor. Taie cartofii fierți felii groase și perpelește-i la foc iute, pe ambele părți, cu grijă să nu-i zdrobești. Rupe peștele bucăți, folosind o furculiță, și pune-l peste cartofi. Adaugă broccoli-ul. Amestecă menta cu ouăle bătute, asezonează cu sare și piper și toarnă amestecul peste legume. Introdu cratița în cuptorul preîncălzit și lasă frittata să se închege, preț de 30 de minute sau până trece testul scobitorii*.
*Introdu o scobitoare în centrul frittatei. Dacă e curată atunci când o scoți, se cheamă că-i gata masa. Dacă nu, mai stai o tură.
Când frittata e rumen-aurie și complet făcută, scoate-o din cuptor și așteaptă 5 minute înainte de a o tăia.
MM! #cookuegatit! De savurat la cald sau la rece. Tu alegi!
X
Se lucrează...