Risotto cu anghinare, ceapă roșie și rozmarin Risotto cu anghinare, ceapă roșie și rozmarin

45 MIN

Usor

Risotto cu anghinare, ceapă roșie și rozmarin

Comfort food, cu un twist simpatic: anghinare!
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 299KCal
  • Proteine: 9g
  • Carbohidrați: 44g
  • Grăsimi: 10g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • orez de risotto: 100 g
    • muguri de pin: 15 g
  • lichide
    • vin alb sec: 150 ml
    • concentrat supă de pui: 15 ml
    • ulei de măsline: 15 ml
  • mirodenii
    • rozmarin: 2 fire
  • legume și fructe
    • ardei gras roșu: 1 buc
    • țelina: 0.13 buc
    • anghinare in ulei: 100 ml
    • ceapă roșie: 1 buc
  • lactate
    • unt: 25 g
    • parmezan: 25 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: toacă cuburi ardeiul gras, toacă cuburi mici țelina după ce ai curățat-o, taie solzi ceapa roșie, răzuiește parmezanul și desfă de pe crenguță acele de rozmarin.
Încălzește uleiul într-o cratiță mare. Călește ceapa 6-7 minute, la foc mediu, până se înmoaie. Adaugă ardeiul gras și rozmarinul și gătește încă 5 minute. Adaugă orezul și amestecă bine.
Pregătește supa: amestecă 800ml de apă fiartă cu concentratul de supă. Rumenește, într-o tigaie încinsă, timp de 1 minut, mugurii de pin.
Toarnă vinul și jumătat din supă și amestecă. Când fierbe, dă focul mic și lasă-l să fiarbă, amestecând ocazional până când aproape tot lichidul este absorbit.
Adaugă și restul de supă și amestecă din nou. Lasă să fiarbă până când lichidul este absorbit. Adaugă anghinarea și amestecă. Orezul trebuie să fie cremos și cu cât amesteci mai mult în timp ce fierbe, cu atât va fi mai cremos. Este gata atunci când, deși cremos, bobul este un pic tare in interior.
Adaugă mugurii de pin și parmezanul și amestecă. Stinge focul și acoperă cu un capac timp de 2 minute.
E gata, cremos și gustos! #cookuegatit
X
Se lucrează...