PULPE DE PUI CROCANTE, CU SOS CREMOS DE NUCI PULPE DE PUI CROCANTE, CU SOS CREMOS DE NUCI

40 MIN

Moderat

PULPE DE PUI CROCANTE, CU SOS CREMOS DE NUCI

Surpriză: puiul e scos din anonimat, cu un sos mai altfel.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 900KCal
  • Proteine: 67g
  • Carbohidrați: 54g
  • Grăsimi: 86g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • miez de nucă: 125 g
  • lichide
    • concentrat supă de pui: 5 ml
    • ulei de măsline: 30 ml
  • mirodenii
    • paprika dulce: 1 g
    • usturoi: 2 căței
    • praf de chimion: 1 g
    • pătrunjel: 0.25 legătură
  • legume și fructe
    • lămâie mică: 1 buc
    • fetică: 50 g
    • ceapă albă: 1 buc
  • lactate
    • smântână dulce: 50 ml
  • carne
    • pulpe de pui superioare, cu piele: 4 kg
  • făinoase
    • pâine albă: 2 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Încinge cuptorul la treapta superioară. Pregătește ingredientele. Amestecă într-un bol mic chimionul, paprika, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper după gust. Unge pulpele cu acest amestec. Pregătește supa, turnând 150ml de apă clocotită peste concentrat. Curăță și toacă ceapa și usturoiul. Stoarce lămâia. Toacă pătrunjelul.
Așază pulpele într-o tava, cu un strop de apă. Rumenește-le în cuptorul preîncălzit, cca 20 de minute, sau până când sunt pătrunse și crocante.
Între timp, pregătește sosul de nuci. Rupe pâinea în bucăți și așaz-o într-un vas mic. Toarnă câteva linguri de supă de pui peste pâine și las-o la înmuiat. Prăjește miezul de nucă într-o tigaie fără ulei, pâne când capătă o culoare aurie. Lasă-l deoparte. Încinge în tigaie restul de ulei de măsline și călește ceapa și usturoiul, amestecând des, timp de 5-6 minute sau până când se înmoaie. Pune într-un blender/robot pâinea, amestecul de ceapă și cea mai mare parte din nuci. Adaugă restul de supă de pui și mixează până când rezultă o pastă grunjoasă. Transferă pasta înapoi în tigaie și adaugă smântâna de gătit. Omogenizează la foc mic, adăugând zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
Când pulpele sunt gata, aranjează-le pe farfurie. Adaugă în sos pătrunjelul tocat și răstoarnă-l într-un vas. Taie grosier restul de miez de nucă și presară-l peste carne. Servește puiul cu sos cremos de nuci alături și o salată simplă, din fetică și lămâie.
#cookuegatit! Hocus pocus: Satisfacție!
X
Se lucrează...