CHILLI CON CARNE CHILLI CON CARNE

50 MIN

Usor

CHILLI CON CARNE

O să cam vrei să-ți mai pui o porție! Ne-am gândit la asta și am suplimentat ingredientele :-)
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 762KCal
  • Proteine: 72g
  • Carbohidrați: 50g
  • Grăsimi: 34g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • suc de roșii: 90 ml
    • ulei de măsline: 30 ml
  • mirodenii
    • paprika dulce: 7 g
    • fulgi de chilli: 1.5 g
    • băț de scorțișoară mic: 1 buc
    • chimen: 9 g
    • oregano uscat: 5 g
    • usturoi: 2 căței
  • legume și fructe
    • ceapă verde: 1 fir
    • ardei gras roșu: 1 buc
    • fasole roșie - conservă: 400 g
    • roșii conservă: 400 g
    • ceapă albă: 1 buc
    • ardei iute verde: 2 buc
  • lactate
    • smântână: 30 g
  • carne
    • carne tocată de vită: 400 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele. Spală și curăță legumele. Toacă mărunt ceapa și ardeiul. Taie usturoiul felii subțiri. Toacă ceapa verde.
Într-o cratiță încăpătoare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa albă și călește-o preț de 4-5 minute, amestecând des. Adaugă ardeiul gras, usturoiul și o parte din mirodenii (chimenul, paprika, fulgii de chilli, sare și piper după gust). Continuă să amesteci.
Poți râșni sau zdrobi chimenul, pentru o aromă mai intensă.
Dă focul mare și adaugă carnea tocată. Desparte-o bine cu o fruculiță sau spatulă, amestecând frecvent. E important să se rumească bine pe toate părțile. După 5 minute, adaugă roșiile din conservă, sucul de roșii, oregano și o cană de apă clocotită. Redu focul și lasă amestecul să fiarbă, la început cu capac. După 20 de minute, dă capacul la o parte și adaugă bățul de scorțișoară. Lasă-l în cratiță 2 minute, să-și elibereze aroma. Apoi scoate-l, nu vrei ca mâncarea ta să aibă gust de plăcintă cu mere! :-) Dacă a scăzut zeama, dar carnea nu e încă fiartă pe gustul tău, poți completa cu puțină apă fiartă.
Adaugă fasolea boabe, scursă bine. Amestecă bine și mai lasă cratița la foc mediu, încă 10 minute. Potrivește de sare și piper, pe gustul tău, pune la loc capacul și stinge focul. E important ca chilli-ul să "stea" puțin, înainte să-l servești.
Pregătește farfuriile. Împarte compoziția de chilli con carne între atâatea castroane câți meseni ai, garnisește cu câte o lingură de smântână și puțină ceapă verde tocată și servește mâncarea cu un ardei iute verde lângă ea și, dacă vrei, o pâine cu coajă crocantă.
#cookuegatit și miroase dumnezeiește!
X
Se lucrează...