BRIOȘE CU MORCOVI BRIOȘE CU MORCOVI

50 MIN

Usor

BRIOȘE CU MORCOVI

Carrot cake se întâlnește cu tava de biroșe. Magic! :)
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 423KCal
  • Proteine: 39g
  • Carbohidrați: 34g
  • Grăsimi: 29g
Pentru 6 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • ulei vegetal: 40 ml
  • mirodenii
    • extract de vanilie: 0.25 linguriță
    • bicarbonat de sodiu: 1 g
    • scorțișoară: 1 g
    • zahăr brun: 90 g
    • zahăr pudră: 25 g
  • legume și fructe
    • morcovi: 100 g
    • lămâie: 1 buc
  • ouă
    • ou: 1 buc
  • paste
    • făină albă: 50 g
    • făină integrală: 50 g
  • lactate
    • unt: 25 g
    • cremă de brânză Philadelphia: 60 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Încălzește cuptorul la 180C și pregătește o formă pentru 6 brioșe. Răzuiește lămâia, păstrând coja rasă pentru mai târziu, și stoarce sucul. Răzuiește morcovii, după ce i-ai spălat.
Într-un bol mare amestecă ingredientele uscate: zahărul brun, cele două tipuri de făină, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și coaja de lămâie.
Într-un alt bol amestecă ingredientele lichide: oul/ouăle, jumătate din sucul de lămâie și uleiul. Adaugă ingredientele uscate pregătite în pasul anterior și amestecă. Încorporează morcovii răzuiți. Toarnă amestecul în cantități egale, în formele pentru brioșe și pune tava la cuptor timp de 20 de minute. Când sunt gata lasă-le să le răcească și apoi ornează-le.
În timp ce brioșele sunt la cuptor, pregătește crema pentru ornat: într-un bol amestecă untul cu mixerul, până devine moale și fin. Apoi adaugă crema de brânză, zahărul pudră, vanilia și sucul de lămâie.
Ornează fiecare brioșă cu crema pregătită.
#cookuegatit Așa-i că nu e greu să faci prăjituri? :)
X
Se lucrează...