PIEPT DE RAȚĂ CU PIURE ȘI SOS DE PRUNE PIEPT DE RAȚĂ CU PIURE ȘI SOS DE PRUNE

45 MIN

Usor

PIEPT DE RAȚĂ CU PIURE ȘI SOS DE PRUNE

Ușor, dar spectaculos, pentru ocazii speciale de fiecare zi.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 904KCal
  • Proteine: 45g
  • Carbohidrați: 49g
  • Grăsimi: 64g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • concentrat supă de pui: 5 ml
    • vin roșu: 50 ml
    • ulei de măsline: 15 ml
  • mirodenii
    • zahăr: 10 g
    • cimbru uscat: 3 g
  • legume și fructe
    • ceapă albă: 1 buc
    • cartofi: 500 g
    • prune: 250 g
  • lactate
    • unt: 50 g
    • lapte: 90 ml
  • carne
    • piept de rață: 200 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele. Spală legumele și fructele. Curăță și taie cartofii cuburi. Pune-o la fiert într-o cratiță încăpătoare, cu apă și un pic de sare. Curăță și toacă mărunt ceapa. Taie prunele în jumătate, scoate-le sâmburii și apoi taie-le în câteva felii mai mici. Diluează concentratul de supă cu cca 300ml apă clocotită. Preîncălzește cuptorul la 180˚C.
Într-o tigaie, pune la foc uleiul de măsline. Când s-a încins suficient, adaugă ceapa. Amestecă din când în când. După 5 minute, adaugă prunele și zahărul, amestecând până ce acesta s-a topit. Adaugă vinul roșu și supa, lăsând amestecul să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional. După 15 minute ar trebui să fie gata.
Păstrează sosul la cald, sau la frigider timp de o zi, dacă vrei să-l pregătești cu 24h înainte.
Asezonează pieptul de rață cu sare și piper. Încinge la foc mediu o tigaie nonaderentă și frige pieptul de rață timp de 6 minute. Apoi, întoarce pieptul pe cealaltă parte și adaugă cimbrul uscat și jumătate din cantitatea de unt. După ce se topește untul, transferă pieptul, cu arome și grăsime cu tot, într-o tavă pentru cuptor și las-o la "finisat" preț de 5-6 minute dacă îți place rața mai roz, sau 10-12 minute dacă o vrei mai bine făcută.
În timp ce se face rața, pregătește piure-ul de cartofi. Pasează bine cartofii cu o presă de piure sau chiar cu furculița. Încălzește puțin laptele și apoi toarnă-l peste piure, amestecând bine. Adaugă restul de unt și sare după gust.
Aranjează farfuriile. Piure, sos de prune, pieptul de rață, tăiat felii și gata!
Operă de artă, ce mai! #cookuegatit, ia și te laudă pe Facebook!
X
Se lucrează...