NEW YORK CHEESECAKE CU LĂMÂIE NEW YORK CHEESECAKE CU LĂMÂIE

60 MIN

Usor

NEW YORK CHEESECAKE CU LĂMÂIE

Fin, cremos, arătos. Bun de gustat după o noapte la frigider.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 530KCal
  • Proteine: 10g
  • Carbohidrați: 35g
  • Grăsimi: 38g
Pentru 5 porții

INGREDIENTE

  • mirodenii
    • extract de vanilie: 1 linguriță
    • zahăr brun: 130 g
    • scorțișoară: 1 linguriță
  • legume și fructe
    • lămâie: 1 buc
    • fructe de pădure: 30 g
  • ouă
    • ou: 2 buc
  • paste
    • făină: 1.5 linguri
  • lactate
    • unt: 20 g
    • smântână 15%: 200 ml
    • cremă de brânză Philadelphia: 400 g
  • făinoase
    • biscuiți digestivi: 70 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Scoate crema de brânză din frigider. Spală lămâia, răzuie-i coaja și stoarce sucul. Pune biscuiții într-un șervet de bucătărie și zdrobește-i cu un sucitor sau o sticlă.
Pornește cuptorul la treapta medie.
Într-o tigaie non-aderentă încălzită, pune la topit 2/3 din unt și apoi adaugă biscuiții zdrobiți și scorțișoara. Amestecă bine. Unge forma cu untul rămas. Așază biscuiții pe fund și uniformizează cu palma.
Zdrobește, cu ajutorul spatulei, biscuiții nefărâmițați.
Tava ideală pentru cheesecake este una cu pereți detașabili. Dacă nu ai, poți folosi o altă formă, cu pereții înalți de minim 3 cm. Diametrul tăvii nu trebuie să fie mai mare de 18 cm pentru 5 porții sau 21 cm pentru 10 (mai mic este ok).
Într-un bol mare, amestecă cu mixerul (2 minute) sau telul (3-4 minute) crema de brânză. Păstrează 1 lingură de zahăr pentru mai târziu și adaugă restul de zahăr și un vârf de sare, omogenizând. Continuă să amesteci ușor, adăugând treptat făina, vanilia, coaja de lămâie, 2/3 din sucul de lămâie, un gălbenuș, ouăle rămase și 2/3 din smântână.
Amestecă bine smântâna, sucul de lămâie și zahărul rămase și pune la frigider amestecul.
Toarnă crema de brânză în formă, peste blatul de biscuiți. Introdu prăjitura în cuptorul preîncălzit, pentru 20'. Oprește cuptorul când crema se mișcă un pic în centru, atunci când miști tava și lasă prăjitura în cuptor încă 1h, cu ușa de la cuptor întredeschisă, ca să se răcească treptat.
Întinde cu grijă amestecul cu smântână pus la păstrare la frigider peste prăjitură. Acum poți pune prăjitura la frigider, ideal peste noapte.
Când ești pregătit(ă) să o guști, orneaz-o cu fructele de pădure. Dulcios! #cookuegatit
X
Se lucrează...