CROSTATA CU BRÂNZĂ FETA CROSTATA CU BRÂNZĂ FETA

30 MIN

Foarte Usor

CROSTATA CU BRÂNZĂ FETA

Un fel de pizza, dar care nu e pizza :)
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 573KCal
  • Proteine: 16g
  • Carbohidrați: 55g
  • Grăsimi: 23g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • ulei de măsline: 90 ml
  • mirodenii
    • usturoi: 2 căței
  • legume și fructe
    • roșii cherry: 100 g
    • rucola: 50 g
    • măsline kalamata: 50 g
    • ceapă albă: 1 buc
  • paste
    • făină albă: 150 g
    • făină integrală: 125 g
  • lactate
    • brânză feta: 50 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Încălzește cuptorul la 250C (treapta superioară). Pregătește ingredientele: spală legumele. Taie măslinele și roșiile în jumătate, decojește și taie felii usturoiul. Curăță și taie ceapa solzi.
Încălzește uleiul de măsline la foc mediu, într-o cratiță de mărime medie. Adaugă ceapa și amestecă din când în când, timp de 3-4 minute sau până când s-a înmuiat.Redu flacăra și continuă să amesteci ocazional, încă 5-6 minute sau până când ceapa devine aurie.
La pasul următor ai grijă să păstrezi 2 linguri de făină albă pentru a putea întinde foaia.
Pregătește aluatul: amestecă făina integrală cu făina albă și cu un praf de sare. Adaugă aproape tot uleiul de măsline rămas (păstrează 1 lingură pentru pasul 4) și un sfert de cană de apă rece pentru fiecare 2 porții. Continuă să amesteci cu mâinile până când aluatul se formează și se omogenizează. Transferă aluatul pe o foaie de copt, în tava pentru cuptor. Cu ajutorul unui sucitor sau al unei sticle de vin, întinde aluatul ca și când ai face o pizza.
Noi am făcut câte o crostata pentru fiecare porție, dar poți face doar una singură, pe care să o împarți în câte porții vrei.
Într-un bol de mărime medie, combină rucola, roșiile, măslinele și usturoiul. Stropește-le cu o lingură de ulei de măsline, apoi asezonează cu sare și piper. Pe foaia întinsă, pune mai întâi ceapa călită. Întinde amestecul de ingrediente deasupra, lăsând o margine de 2 cm. Presară bucățelele de brânză feta și apoi împăturește aluatul, ca în imagine.
Lasă crostata la cuptor 12-15 minute sau până când aluatul s-a copt.
Așa-i că a fost simplu? Și super gustos? Sigur o mai faci, nu? #cookuegatit
X
Se lucrează...