SOMON GLAZURAT ÎN STIL VIETNAMEZ SOMON GLAZURAT ÎN STIL VIETNAMEZ

40 MIN

Foarte Usor

SOMON GLAZURAT ÎN STIL VIETNAMEZ

Cu iz asiatic.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 260KCal
  • Proteine: 23g
  • Carbohidrați: 13g
  • Grăsimi: 12g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • orez basmati: 150 g
  • lichide
    • sos de soia: 30 ml
    • sos de pește: 30 ml
    • ulei de măsline: 30 ml
  • mirodenii
    • fulgi chilli: 1 linguriță
    • ghimbir: 10 g
    • zahăr brun: 40 g
    • pătrunjel: 0.25 legătură
  • legume și fructe
    • ceapă verde: 1 fir
    • lime: 1 buc
  • carne
    • file de somon proaspăt: 400 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Înainte de orice, încălzește cuptorul la treapta superioară și pune la fiert orezul, într-o cratiță cu o cantitate dublă de apă (față de cea de orez) și puțină sare. Așază cele doua file-uri de somon într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt, stropește-le generos cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare și piper. Pune tava în cuptorul preîncălzit și uită de ea, aproximativ 12-14 minute. Verifică dacă somonul e pătruns, cu ajutorul unei furculițe; trebuie sa fie roz "șters", pe toată secțiunea.
Când orezul dă in clocot, lasă-l să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de 9 minute sau până când a absorbit tot lichidul. Apoi, strecoară orezul și lasă-l să se odihnească.
Stoarce jumătate de lime și dă pe răzătoarea mică rădăcina de ghimbir (în prealabil curățat de coajă). Amestecă într-un bol: sosul de soia, sosul de pește, zahărul brun, ghimbirul ras și sucul de la jumătate de lime.
Încălzește la foc mediu, pe aragaz, amestecul de sosuri, amestecând ocazional. În câteva minute, zahărul se va topi și sosul va deveni ușor cremos și lipicios.
Ar trebui să aibă consistența unui sirop.
Toacă ceapa verde. Toacă grosier pătrunjelul. Taie felii jumatatea de lime rămasă.
Marele final: împarte orezul la două farfurii și pune câte un file de somon deasupra; adaugă sosul peste fileul de somon și asezonează cu ceapa verde, fulgii de chili, sare, piper și pătrunjel. Nu uita să pui pe farfurie și feliile de lime.
TA DA! #cookugatit! Somon aromat și numai bun de mâncat!
X
Se lucrează...