BURGERI DE PUI CU SOS PICANT ȘI BLUE CHEESE BURGERI DE PUI CU SOS PICANT ȘI BLUE CHEESE

30 MIN

Usor

BURGERI DE PUI CU SOS PICANT ȘI BLUE CHEESE

Un burger mai picant și evident mai cu pui!
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 513KCal
  • Proteine: 32g
  • Carbohidrați: 41g
  • Grăsimi: 15g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • miere: 2 linguri
    • sos picant: 6 linguri
    • sos sweet chilli: 2 ml
    • ulei de măsline: 2 linguri
  • mirodenii
    • maioneză: 2 linguri
    • paprika afumată: 2 g
  • legume și fructe
    • apio (țelină): 1 fir
    • salată verde: 2 frunze
    • ceapă roșie: 1 buc
  • paste
    • chiflă: 2 buc
  • lactate
    • unt: 60 g
    • brânză cu mucegai: 40 g
  • carne
    • pulpe de pui: 2 buc

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește sosul: într-o cratiță mică, amestecă pe foc mediu untul, jumătate din ulei și mierea. Când untul s-a topit și mierea a fost încorporată, adaugă sosul picant, paprika afumată, sare și piper după gust. Amestecă bine cu un tel. Când sosul dă în clocot, redu focul și amestecă din când în când. Știi că este gata atunci când își schimbă puțin consistența, devenind mai gros. Păstrează o lingură de sos pentru mai târziu.
Pune pulpa într-o pungă și toarnă peste ea restul de sos. Las-o să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Preîncălzește tigaia de tip grill (sau tigaia antiaderentă) la foc mediu-mare. Dacă e cazul, unge tigaia cu restul de ulei. Așază pulpa marinată pe grătar. După 5-7 minute, întoarce-o pe partea celalaltă. Gătește-o încă 5-7 minute sau până când se rumenește bine. Apoi, transfer-o pe o farfurie, turnând deasupra restul de sos picant. Taie chifla pe din două și rumenește-o puțin pe interior în tigaia în care ai gătit carnea.
Asamblează burger-ul: unge partea de jos a chiflei cu maioneză, așază o frunză de salată, 2 rondele de ceapă roșie, pulpa de pui și brânza cu mucegai, sfărâmată. Servește burgerul împreună cu sosul sos sweet chilli și bețe de țelină.
Ar merge și o bere desigur. PAM PAM! #cookuegatit
X
Se lucrează...