SUPĂ AROMATĂ DE LINTE ȘI MORCOVI SUPĂ AROMATĂ DE LINTE ȘI MORCOVI

30 MIN

Foarte Usor

SUPĂ AROMATĂ DE LINTE ȘI MORCOVI

Ține de cald într-o zi ploioasă.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 238KCal
  • Proteine: 11g
  • Carbohidrați: 34g
  • Grăsimi: 7g
Pentru 4 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • linte roșie: 140 g
  • lichide
    • concentrat supă de legume: 45 ml
    • ulei de măsline: 30 ml
  • mirodenii
    • fulgi chilli: 1 linguriță
    • chimen: 5 g
    • usturoi: 1 cățel
  • legume și fructe
    • morcovi: 600 g
    • ceapă albă: 1 buc
  • lactate
    • lapte: 125 ml
    • iaurt grecesc: 1 buc

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele. Spală legumele. Curăță și răzuiește sau taie mărunt morcovii. Curăță și toacă ceapa și usturoiul. Pregătește supa, diluând bine concentratul cu 1l de apă clocotită.
Într-o cratiță nonaderentă, cu pereți adânci, bine încinsă, pune chimenul și fulgii de chilli (în funcție de cât de picantă vrei să-ți iasă supa, îi poți folosi pe toți sau poți alege să nu folosești deloc). Lasă condimentele să-și elibereze aroma, timp de 1 minut, amestecând ocazional. Lasă jumătate din mirodeniile “prăjite” în cratiță și păstrează cealaltă jumătate într-un castronel, pentru mai târziu. Adaugă peste cele rămase în cratiță uleiul de măsline, ceapa și usturoiul. Călește-le 4-5 minute, apoi adaugă morcovii, supa de legume, lintea și laptele. Lasă amestecul la foc potrivit, cu capac, dacă vrei, timp de 15 minute, până când lintea s-a umflat și înmuiat.
Cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, pasează supa la consistența dorită (mai fină sau mai grunjoasă). Asezonează supa cu sare și piper după gust și servește-o cu iaurt, restul de mirodenii “prăjite” și, dacă vrei, o felie de pâine prăjită.
YAMI! #cookuegatit, ușor, rapid și lejer la calorii!
X
Se lucrează...