CUȘCUȘ CU SMOCHINE, LEGUME COAPTE ȘI NUCI CUȘCUȘ CU SMOCHINE, LEGUME COAPTE ȘI NUCI

30 MIN

Usor

CUȘCUȘ CU SMOCHINE, LEGUME COAPTE ȘI NUCI

Arătos, gustos și sățios.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 580KCal
  • Proteine: 14g
  • Carbohidrați: 58g
  • Grăsimi: 28g
Pentru 2 porții

INGREDIENTE

  • grăunțe
    • miez de nucă: 50 g
  • lichide
    • oțet de vin roșu: 15 ml
    • ulei de măsline: 15 ml
  • mirodenii
    • muștar Dijon: 2 lingurițe
    • busuioc: 3 fire
    • usturoi: 1 cățel
    • Chives: 5 g
  • legume și fructe
    • smochine crude: 2 buc
    • ridichi: 1 legătură
    • morcovi: 2 buc
    • ZUCCHINI MIC : 1 buc
    • ceapă roșie: 1 buc
  • paste
    • cușcuș: 150 g

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele. Spală legumele. Curăță ceapa și tai-o solzi. Curăță și zdrobește usturoiul. Taie castraveții felii subțiri. Curăță și taie ardeiul gras rondele. Taie roșiile cherry în jumătate. Curăță și taie ardeiul iute rondele, păstrând la îndemână atât cât vrei să folosești, în funcție de cât de picantă vrei să îți iasă salata. Taie tulpinile de țelină rondele. Toacă mărunt mărarul și pătrunjelul. Taie lămâia în jumătate și stoarce-o de zeamă. Taie somonul fâșii.
Într-un castron mare, amestecă năutul cu legumele, verdeața tocată și vinegreta. Adaugă usturoiul zdrobit și mixul de condimente (paprika, mentă și praf de chimion). Asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust. Adaugă somonul și amestecă, pentru marele final.
Servește salata, imediat sau, ideal, după ce ai lăsat-o să stea la frigider măcar 30 de minute.
IUHU! Gata-i cina de azi, iar ce rămâne e numai bun pentru prânzul de mâine! #cookuegatit, spune-le și altora :-)
X
Se lucrează...